Brüls duidelijk: Wat ben je met Europees voetbal als je in 1B speelt?

Brüls duidelijk: "Wat ben je met Europees voetbal als je in 1B speelt?"

02-02-2023 13:16
1

Zulte Waregem en KV Mechelen strijden voor een plaats in de bekerfinale. Christian Brüls vindt het echter logisch dat de competitie prioriteit krijgt. Zulte Waregem ligt niet bepaald wakker van een Europees ticket. 

"Wat ben je met Europees voetbal als je in tweede klasse zit?", vraagt Brüls zich luidop af bij Sport/Voetbalmagazine"Degraderen betekent voor een voetballer dat je gefaald hebt. Wat niet wil zeggen dat we niet 100 procent zullen gaan voor de bekerfinale. Of spelers rust wordt gegund, zal de trainer bepalen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel graag die match wil spelen."

Brüls tekende in de winter tot 2025 bij Zulte Waregem. "Het ging me niet zozeer om zekerheid, ik beschouw dit als het begin van een project van een paar jaar – ook als we zouden zakken. Maar dat gaat niet gebeuren, denk ik. Toch niet als we blijven spelen zoals in de laatste vijf matchen. Het is duidelijk dat de club herleeft", benadrukt Brüls.

In de andere halve finale won Union woensdag al met 1-0 van Antwerp. De terugwedstrijden worden volgende week al gespeeld.