Ik ben er zeker van dat hij kwaliteit kan bijbrengen aan dit KRC Genk

"Ik ben er zeker van dat hij kwaliteit kan bijbrengen aan dit KRC Genk"

02-02-2023 12:16
2

KRC Genk heeft een nieuwe aanvaller. Tolu Arokodare krijgt de zware taak om Paul Onuachu op te volgen. Stephen Odey, zelf een ex-speler van KRC Genk, is één van zijn beste vrienden. 

"Tolu en ik zijn samen opgegroeid in Lagos, een grote stad in Nigeria", legt Odey uit bij Het Belang Van Limburg. "Als jonge gastjes stonden we dan ook vaak samen op het veld. Uiteindelijk zijn we elk onze eigen weg opgegaan, maar ik volg al zijn wedstrijden nog wel. En ik moet zeggen: wat ik het voorbije halve seizoen van hem zag, was indrukwekkend.”

Odey twijfelt niet over zijn slaagkansen. "Hij komt misschien van een kleinere competitie, maar Tolu is klaar voor de volgende stap in zijn carrière. Daarom ben ik er ook zeker van dat hij wat kwaliteit kan bijbrengen aan dit Genk. Tolu is een echte killer in de zestien. Hij staat vaak op de goede plek om balletjes binnen te tikken. Als Mike Trésor en Bryan Heynen zulke goede assists blijven geven, zal Tolu shinen in Genk.”

Arokodare trof dit seizoen zes keer raak in de Ligue 2. Verder maakte hij ook nog twee doelpunten in de Coupe de France.