Dat gaat smaken: STVV voetbalt voortaan in het ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’

Dat gaat smaken: STVV voetbalt voortaan in het ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’

2 februari - 10:28 Laatste update: 10:30
4

De Japanse invloed bij STVV wordt weer een stukje zichtbaarder. Het lanceerde donderdag een nieuwe stadionnaam: het ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’.

Daio is een wasabifabrikant uit Japan en sloot een partnerschap met de leiding van de club. Dat meldde STVV donderdag in een persbericht. “Als bedrijf zien we heel wat overeenkomsten tussen onze thuisbasis Nagano en de ruime regio rond Sint-Truiden. Bovendien herkennen we ons in de visie van STVV, dat streeft naar wederzijds begrip tussen België en Japan. Ten slotte delen Daio en STVV een rijke geschiedenis. Daio teelt al meer dan 100 jaar wasabi, één van de belangrijkste voedingsproducten van Japan, terwijl voetbalclub STVV binnenkort haar 100ste verjaardag viert. In de toekomst willen we de wasabi-traditie delen met mensen in de hele wereld.”

Voor STVV zelf was het vooral belangrijk om de naam Stayen te behouden. ‘Stayen is een mythische plaats voor elke STVV-supporter. Binnenkort krijgt de thuishaven van de Kanaries extra gezelschap. Het stadion krijgt immers een naampartner, in de vorm van de internationale wasabiproducent Daio. Belangrijk voor elke STVV-fan: de naam ‘Stayen’ blijft daarbij bewaard’, aldus de club. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s