Papa Fabio Silva geeft uitleg bij exit Anderlecht: Komst Riemer veranderde alles

Papa Fabio Silva geeft uitleg bij exit Anderlecht: "Komst Riemer veranderde alles"

2 februari - 10:23
14

RSC Anderlecht zag zomeraanwinst Fabio Silva meteen weer vertrekken tijdens de wintermercato. De vader van de spits, Jorge Silva, legt uit waarom zijn zoon Anderlecht verliet na de komst van Brian Riemer. Een interview met DH Sport. 

Het blijft toch de meest verrassende transfer van de mercato bij Paars-Wit. Het vertrek van Fabio Silva, de clubtopscorer met 11 doelpunten in alle competities, zette toch het een en ander in beweging. Nu de transferperiode voorbij is, wil de familie van Silva toch een uitleg geven bij zijn vertrek. “Het is heel belangrijk dat de fans de echte reden voor Fabio's vertrek kennen," zegt Jorge, zijn vader. “Ik heb teveel leugens gelezen. Fabio verdient het om met respect behandeld te worden." 

De entourage van Fabio Silva zag een samenwerking met Vincent Kompany wel zitten. Toen die vertrok kon het bestuur van RSC Anderlecht de jonge spits toch overtuigen. “De club verzekerde ons onmiddellijk dat Mazzù de beste coach van België was, met dezelfde aanvallende ideeën als Kompany. En dus tekenden we”, klinkt het bij de vader van Silva. “De eerste twee maanden voldeden aan onze verwachtingen. Ook al speelde het team niet fantastisch, ze wonnen en Fabio scoorde. Toen ging het mis en Anderlecht wisselde opnieuw van coach", getuigt papa Silva. 

"De komst van Riemer veranderde alles. Plotseling veranderde het spelsysteem. Fabio was alleen op zijn eiland”, aldus de vader van Silva. “Zijn eerste taak was om te verdedigen in plaats van te denken aan het maken van doelpunten.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s