Boze Alderweireld na Union -:Antwerp: Zij speelden met twaalf tegen elf

Boze Alderweireld na Union -:Antwerp: "Zij speelden met twaalf tegen elf"

02-02-2023 12:10
13

Toby Alderweireld is uiterst ontevreden over de arbitrage nadat zijn ploeg Royal Antwerp FC de eerste halve finale verloor van Union SG. Union won thuis met 1-0 door een doelpunt van Bart Nieuwkoop in de 84e minuut.

Alderweireld zag een duidelijke oorzaak van de verliespartij van Antwerp. "Ik denk dat de wedstrijd vandaag niets anders dan een 0-0 verdiende, zij speelden met twaalf, de scheidsrechter was niet op niveau. Het is de tweede keer dat de scheids niet op niveau is op bezoek bij Union", zo klaagde hij bij Sporza.

Verder waren er weinig hoogtepunten te zien van beide kanten. "We hebben heel gesloten gespeeld en weinig tot niets weggegeven. Ook hun krachten hebben we stilgelegd, met oog op een goed resultaat", vertelde Alderweireld, maar ook Antwerp creëerde weinig tegen Union. "Je moet hier volwassen spelen en geen opendeurdag houden, want Union is sterk. En ze speelden toch met twaalf tegen elf", oordeelde Alderweireld.

Toch bleef Alderweireld strijdlustig, zeker met het oog op de return. De 127-voudige Rode Duivel ziet de in zijn ogen onterechte nederlaag als extra motivatie. "Wij pakken dat mee, het publiek pakt dat mee en over een maand zetten we dat recht. Met onze thuisreputatie, met een andere scheids, gaan we vol aan de bak. Ik leef op goeie hoop voor de terugmatch", besloot Alderweireld.