Frenay over transfer van Arokodare naar Genk: Anderlecht heeft zich vergist

Frenay over transfer van Arokodare naar Genk: "Anderlecht heeft zich vergist"

2 februari - 09:25
25

RSC Anderlecht wilde op de slotdag van de transfermercato Tolu Arokodare voorstellen als nieuwe spits. Het liep evenwel anders. De 22-jarige Nigeriaan werd de vervanger van Paul Onuachu bij KRC Genk. Didier Frenay reageert nu op de transfer.

Frenay is geen onbekende in Brussel. Anderlecht ligt al 1,5 jaar overhoop met de makelaar wegens voorgaande transfers, die volgens paars-wit niet koosjer zijn verlopen. Toch stelt Frenay geen problemen te hebben met Anderlecht. Sterker nog, hij stelt zelf Arokodare voorgesteld te hebben bij Anderlecht, toen de club langs Bamba Dieng ging grijpen.

In Het Laatste Nieuws stelt Frenay dat hij een bericht stuurde via WhatsApp naar Jesper Fredberg om Arokodare onder de aandacht te brengen. Als antwoord krijgt de makelaar enkel twee blauwe vinkjes. "Ik krijg geen antwoord, zo werkt het toch niet?", stelt Frenay in de krant. De makelaar krijgt later te horen dat Anderlecht zonder hem de transfer van Arokodare probeert te regelen.

Arokodare legt zijn medische testen af in Brussel, maar trekt alsnog naar Genk nadat Arokodare een foto uit Brussel naar Frenay stuurt. In Limburg ligt een langdurig contract op hem te wachten. Anderlecht leek de spits enkel maar te willen huren. "Anderlecht wou de controle bewaren en ons uitsluiten. Jammer, maar ze hebben zich vergist. Ik heb het beste voor met mijn speler. En dan was het aanbod van Genk, de leider, interessanter", aldus nog Frenay.