Reuzendoder Cremonese bekert door na winst op AS Roma: heldenrol voor Dessers

Reuzendoder Cremonese bekert door na winst op AS Roma: heldenrol voor Dessers

02-02-2023 09:10
3

AS Roma heeft zich woensdagavond geblameerd in de Coppa Italia door te verliezen van Cremonese. De ploeg van José Mourinho verloor in eigen huis met 1-2 van de nummer laatst van de Serie A, waar Cyriel Dessers een hoofdrol had.

Roma had het op 22 augustus in de competitie al behoorlijk lastig tegen Cremonese, maar won toen nog wel: 1-0. Woensdagavond bleken de Grigiorissi opnieuw een geduchte tegenstander. Roma begon nog goed aan de wedstrijd, met een kans voor Benjamin Tahirovic. 

Het waren echter de bezoekers die brutaal op voorsprong kwamen, uit een strafschop. Roma-doelman Rui Patrício beging een overtreding, waarna Cyriel Dessers mocht aanleggen. De oud-spits van KRC Genk schoot overtuigend raak: 0-1. 

Net na rust kwam Cremonese, tot ongeloof van het publiek in Rome, op een 0-2 voorsprong. Charles Pickel zag zijn inzet via Roma-verdediger Zeki Celik in het doel belanden. De Romeinen drongen vervolgens aan, maar de aansluitinsgtreffer van Andrea Belotti kwam eigenlijk al te laat. 

Waar Cremonese bezig is aan een vrij dramatisch Serie A-seizoen, gaat het in de beker vooralsnog fantastisch. Eerder werd ook al het bijna onverslaanbare Napoli verslagen na strafschoppen.