Jacobs over Antwerp-transfer Keita: “Een pijnlijk gegeven voor OHL”

Jacobs over Antwerp-transfer Keita: “Een pijnlijk gegeven voor OHL”

01-02-2023 23:13
6

Royal Antwerp FC haalde op de slotdag van de transfermercato nog Mandela Keita van OHL binnen. De middenvelder wordt gehuurd mét aankoopoptie. Ariel Jacobs sprak met ROB-TV.

De Director of Football bij OHL is ontstemd na de transfer. Het is een pijnlijk gegeven”, citeert Het Nieuwsblad Jacobs. “We waren goed bezig met het laten doorgroeien en bijhouden van onze beste jongeren. Die positieve spiraal wordt nu doorbroken en dat doet pijn.”

Jacobs spreekt duidelijke taal over de situatie. “Het is een moeilijke bevalling geworden. Mandela zat met heel veel vragen door een moeilijk seizoen. Hij speelde drie weken na elkaar niet en dat is hij niet gewoon. We probeerden hem door die moeilijke momenten te helpen, maar hij dacht dat het beter zou worden door nieuwe lucht op te snuiven en hij had wel wat aanbiedingen.”

Mandela wilt meer spelen. “We zijn tot het laatste moment blijven benadrukken dat hij voor ons niet moest vertrekken – wel integendeel - maar zijn argument bleef dat hij niet aan spelen toekwam”, klinkt het.