Afgeketste droomtransfer van Amrabat (ex-Club Brugge): 'Barça wilde heel ver gaan'

Afgeketste droomtransfer van Amrabat (ex-Club Brugge): 'Barça wilde heel ver gaan'

1 februari - 22:00
3

Het had een droomtransfer moeten worden, maar uiteindelijk blijft Sofyan Amrabat bij Fiorentina. FC Barcelona wilde hem op de slotdag van de transferperiode graag hebben en meldde zich in Italië. Het kreeg echter nul op het rekest. Zaakwaarnemer Mahmoud El Boustati van ICM Stellar Sports sprak met VoetbalPrimeur over de afgeketste transfer.

Het verhaal is bekend: Barcelona meldde zich bij Fiorentina, maar liep een blauwtje. "Er was interesse van Barcelona en van andere topclubs, die niet in de media zijn verschenen. Het is niet doorgegaan, maar dat is ook voetbal", vertelt El Boustati. "Het ging om een huur met optie tot koop. Barcelona wilde hem het liefste kopen, maar vanwege financial fair play kon dat nu niet. Daar hebben meer clubs last van. Fiorentina wilde Sofyan gewoon echt niet laten gaan. We hebben veel gesprekken gevoerd met Fiorentina, maar zijn er gewoon niet uitgekomen."

"Sofyan is een op en top professional. Natuurlijk doet het iets met je als grote clubs als Barcelona je willen hebben en veel geld voor je over hebben. Dat is voor iedere speler pijnlijk, maar hij gaat er goed mee om. Hij was teleurgesteld, maar is een prof en heeft het hartstikke goed opgepakt. Dat is Sofyan, die gaat gewoon door", vertelt El Boustati.

In de Italiaanse pers ging het verhaal dat Amrabat geweigerd zou hebben te trainen. "Hij heeft zich dinsdag gewoon gemeld bij de club en daar gegeten. Daarna voelde hij zich niet zo lekker, er gebeurt ook veel om hem heen. In overleg met de trainer heeft hij de training laten schieten. Vandaag (woensdag, red.) heeft hij zich gewoon gemeld. Hij zit ook gewoon bij de selectie (voor het duel met Torino, red.). Er zijn weinig spelers die zo snel weer 'ready' zijn wanneer ze een transfer naar Barcelona mislopen, maar Sofyan heeft de knop snel omgezet."

Zomertransfer
Uiteindelijk hoopt El Boustati dat Amrabat alsnog de transfer naar de Europese top maakt. Met de verhalen dat Fiorentina boos zou zijn op Barcelona vanwege diens handelswijze kan El Boustati niets. "Ik behartig de belangen van mijn speler en ga voor mijn spelers door het vuur. Barcelona heeft niets verkeerds gedaan en is heel ver gegaan voor Sofyan. Dat geldt niet alleen voor Barcelona, maar voor nog twee andere topclubs. Fiorentina is daar niet in meegegaan."

"Dat clubs zich op het laatste moment melden, is inherent aan de voetballerij. Voor zover ik weet is Fiorentina niet boos, omdat dit nou eenmaal gebeurt. Ik denk ook niet dat ze reden hebben om boos te zijn, omdat Sofyan de enige is die teleurgesteld is. Sofyan moet gewoon weer top presteren zoals hiervoor, zijn doel blijft om in de top te spelen. Ik hoop dat Fiorentina aankomende zomer wel meewerkt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie