'Tedesco krijgt van Leipzig groen licht om te tekenen bij Belgische bond'

'Tedesco krijgt van Leipzig groen licht om te tekenen bij Belgische bond'

01-02-2023 17:40 Laatste update: 18:01

Domenic Tedesco (37) heeft van RB Leipzig de vrijheid gekregen om trainer te worden van de Rode Duivels. De Duitse club geeft de trainer namelijk vrij. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Tedesco zat in september al zonder club na ontslag bij Leipzig. De Duitse club moest de voormalig trainer echter nog wel uitbetalen tot het seizoenseinde. Die constructie zou Tedesco bij voorbaat in de weg gezeten kunnen hebben om nu al te tekenen bij de Belgische bond.

De bedragen die Tedesco zou ontvangen, zijn echter kwijtgescholden. Hierdoor kan de Italiaan Tedesco gewoon tekenen en bondscoach worden van België.

Om het bondscoachschap van Tedesco te formaliseren moeten de Raad van Bestuur en Frank Vercauteren nog wel groen licht geven. Dat lijkt echter een kwestie van geduld.

De Rode Duivels leiden is de eerste klus als trainer van een nationaal elftal voor Tedesco. De coach was, naast RB Leipzig, in het verleden actief bij Spartak Moskou en Schalke 04 als hoofdtrainer.

De eerste wedstrijd van Tedesco als bondscoach is waarschijnlijk de match tussen Zweden en België (24 maart). De Rode Duivels spelen die match voor de kwalificatie van het EK van 2024.