Analist Vandereycken helder na vertrek Onuachu: ''Een groot verlies voor de club''

Analist Vandereycken helder na vertrek Onuachu: ''Een groot verlies voor de club''

1 februari - 17:20
9

Paul Onuachu is niet meer de spits van KRC Genk. De aanvaller vertrok naar Southampton vlak voor het einde van de transferdeadline. Analist René Vandereycken gaf zijn mening over het verlies in Het Belang van Limburg.

''Kortom op het veld is het sowieso een groot verlies voor Genk'', vertelde Vandereycken over het vertrek van Onuachu. ''Zo’n specifiek profiel als Onuachu is echt niet makkelijk te vervangen'', aldus Vandereycken over de onmisbaarheid van de vertrokken aanvaller. 

Wel haalde Genk op het nippertje een vervanger in huis met Tolu Arokodare. ''Het is dus koffiedik kijken hoe hij zich zal profileren'', zei Vandereycken die nog maar moet zien of Arokodare topschutter Onuachu kan doen vergeten en op wat voor termijn de aanwinst van KRC Genk gaat presteren.

Vandereycken ging ook in op het feit dat Genk zich, ondanks meerdere vertrokken spelers, tóch zo goed blijft handhaven in de top van de Jupiler Pro Leauge. ''Al blijf ik erbij dat een specifiek profiel als Onuachu moeilijker te vervangen is dan bijvoorbeeld flankspelers, die toch vaak een gelijkaardiger profiel hebben'', aldus de analist die aangaf dat Onuachu toch wel een speciaal geval is om waardig te vervangen.

Koploper KRC Genk ziet in Onuachu een spits vertrekken die er maar liefst 16 inlegde in 19 wedstrijden dit Jupiler Pro League-seizoen. Genk staat momenteel op de 1e plaats in de Jupiler Pro League met 6 punten voorsprong op nummer 2 Royale Union Saint Gilloise én met één wedstrijd minder gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie