'Zulte Waregem-coach Leye fantaseert over bekerfinale na match KV Mechelen'

'Zulte Waregem-coach Leye fantaseert over bekerfinale na match KV Mechelen'

01-02-2023 16:20 Laatste update: 16:58
1

Zulte Waregem speelt donderdag tegen KV Mechelen de eerste match van de halve finales van de Beker van België. Trainer Mbaye Leye droomt alvast van een plek in de finale Essevee. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

''Ik verloor telkens ook één finale, zowel als speler en als coach. Het zou mooi zijn mocht er nu een zesde finale volgen, dat blijft toch iets bijzonder'', vertelde de T1 die zelf als speler drie maal de Beker van België won. Leye pakte de bokaal met AA Gent, Standard en met Zulte Waregem.

''We willen vooral een goede uitgangspositie voor de return afdwingen'', stelde Leye als ambitie voor de eerste match in het tweeluik met Mechelen. 

''Het is voor beide clubs ook een unieke kans om nog eens de finale te halen'', aldus de coach die zich beseft dat de loting relatief gunstig is. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Belgische hoogvliegers Royale Union Saint Gilloise en Royal Antwerp FC.

Waar Zulte Waregem zo puik presteert in de Beker van België, daar sukkelt Essevee in de Jupiler Pro League. Leye staat met Zulte op een 16e plaats met 20 punten uit 23 wedstrijden en zal met Essevee flink moeten aanpoten om komend seizoen weer in de Jupiler Pro League te verschijnen.