Saoedische eigenaar plaatst Hawsawi (ex-Anderlecht) als directeur bij Châteauroux

Saoedische eigenaar plaatst Hawsawi (ex-Anderlecht) als directeur bij Châteauroux

1 februari - 15:39
3

Op een blauwe maandag betwistte hij één competitiewedstrijd voor RSC Anderlecht. Op een even blauwe maandag is hij benoemd als sportief coördinator van LB Châteauroux. De loopbaan van Osama Hawsawi neemt zo opnieuw een vreemde wending.

De naam van Hawsawi doet bij Anderlecht-volgers ongetwijfeld nog een belletje rinkelen, waarschijnlijk om de verkeerde redenen weliswaar ... In de zomer van 2012 pakte paars-wit immers uit met zijn transfer. De verdediger uit Saoedi-Arabië stond toen voor zijn eerste avontuur buiten de eigen landsgrenzen. Hawsawi had de reputatie van de beste verdediger uit de Saoedische competitie te zijn, maar dat stelde niet zoveel voor, zou snel blijken.

Bij Anderlecht zou de veelvoudige international slechts twee keer aantreden: één maal in de competitie en één maal in de beker. Zijn verblijf in Brussel draaide dus uit op een flop, waarna hij vliegensvlug terugkeerde richting geboorteland. Daar zou Hawsawi overigens nog een mooie carrière uitbouwen. Op het WK van 2018 mocht hij als aanvoerder van Saoedi-Arabië zelfs alle groepswedstrijden betwisten.

Eén van de struikelblokken van zijn tijd in Anderlecht: Hawsawi sprak eigenlijk enkel Arabisch. Of dat intussen anders is, is niet bekend, maar feit is wel dat Châteauroux hem deze woensdag benoemd heeft tot sportief coördinator. Een opvallende keuze van de club uit de Ligue 2, zou je zeggen, ware het niet dat de link met Saoedi-Arabië zonneklaar is. De Fransen werden in maart 2021 overgenomen door het concern van de kroonprins, dat ook eigenaar is van K. Beerschot V.A. bijvooorbeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie