OFFICIEEL: Neus opgehaald voor Gent, Indonesische ster wel aan de slag bij Deinze

OFFICIEEL: Neus opgehaald voor Gent, Indonesische ster wel aan de slag bij Deinze

01-02-2023 14:56
11

Marselino Ferdinan zet zijn eerste stapjes in het Europese voetbal niet in Gent, maar enkele kilometers verderop. De Indonesische superster heeft zijn handtekening namelijk gezet onder een verbintenis bij SK Deinze. Hij had ook een voorstel op bij Jong Gent te beginnen, maar dat stond hem niet helemaal aan.

Deinze maakte de transfer woensdagmiddag bekend met een foto van een tekenende Ferdinan. De Indonesiër is pas achttien jaar, maar een regelrechte sensatie in zijn thuisland. Zo heeft hij ondanks zijn jeugdige leeftijd al twaalf interlands achter zijn naam staan en is hij razend populair op Instagram. Tot voor kort voetbalde Ferdinan voor Persebaya Surabaya, maar nu luistert zijn werkgever naar de naam 'Deinze'.

De Oost-Vlamingen hebben op die manier de grote buur uit Gent afgetroefd. Ook De Buffalo's waren lange tijd in de race om Ferdinan in te lijven, weliswaar (in eerste instantie?) als aanwinst voor Jong Gent. Daar had de hoofdrolspeler zelf niet zoveel oren naar. De Gentse beloften komen immers niet uit op profniveau, maar in de amateurreeksen. Daarop rook Deinze, dat actief is in de Challenger Pro League, haar kans.