Onvrede bij Beveren: aanvangsuur van duel tegen Dender plots verschoven naar 16u

Onvrede bij Beveren: aanvangsuur van duel tegen Dender plots verschoven naar 16u

01-02-2023 14:12
4

Rechtenhouder Eleven Sports heeft zich (nog maar eens) niet al te populair gemaakt. Ditmaal hebben SK Beveren en Dender reden tot klagen. Hun onderlinge duel van zaterdag 11 februari is namelijk met bijna vier uur vervroegd.

Via haar Twitter-kanaal maakt Beveren de verandering in de kalender bekend. Minder dan twee weken voor de wedstrijd tegen Dender heeft Eleven Sports, in samenspraak met de Pro League, het aanvangsuur gewijzigd. Oorspronkelijk zou het duel doorgaan om 20u45, nu is dat al om 16u in de namiddag. Beveren betreurt die laattijdige communicatie ten zeerste, schrijft het in haar bericht, ook al is die in onderling overleg gebeurd.

Hoewel de kalender eerder al werd opgesteld, zag Eleven Sports toch haar kans schoon om het uur van de aftrap nog te wijzigen. De reden daarvoor ligt bij het sportieve. Terwijl Beveren als huidige nummer twee al zeker is van een plekje in de promotie-eindronde, kan tegenstander Dender die top-zes net onmogelijk nog halen. Daarom staat er sportief niet zo heel veel meer op het spel, redeneert de rechtenhouder. Het oordeelt dan ook dat er geen sprake is van een voor- of nadeel wanneer de wedstrijd op een vroeger moment betwist zou worden.