Schmidt is niet tevreden na extreem late Chelsea-transfer van Enzo Fernández

Schmidt is niet tevreden na extreem late Chelsea-transfer van Enzo Fernández

01-02-2023 12:13
3

Roger Schmidt is niet te spreken over het extreem late vertrek van Enzo Fernández naar Chelsea. Na de overwinning op Arouca (3-0) wenste de Duitse trainer van Benfica er zo min mogelijk woorden aan vuil te maken.

"Een goede speler verliezen in de winterse transferperiode is altijd moeilijk", aldus Schmidt op de persconferentie. "Maar hebben vanavond ook laten zien dat we in staat zijn om ook zonder Fernández goed te voetballen. We willen kampioen worden, dat is ons doel."

Schmidt kan het vervolgens niet laten om een sneertje uit te delen. "Benfica is veel groter dan één speler. We hebben voetballers nodig die graag voor deze club spelen, die gepassioneerd zijn. Fernández heeft besloten te vertrekken en Chelsea betaalt de clausule, dus wij kunnen niks meer doen. Ik wil vooruitkijken."

Anderhalf uur na de transferdeadline werd het vertrek van Fernández naar Chelsea bevestigd door Benfica. Inmiddels hebben ook The Blues van zich laten horen. De Argentijnse middenvelder is met een transfersom van 121 miljoen euro één van de duurste spelers aller tijden, na Neymar, Kylian Mbappé, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en João Félix. Nog nooit gaf een Premier League-club zoveel geld uit aan één transfer.

Fernández speelde pas een half jaar bij Benfica, dat hem wegplukte bij River Plate. Na het winnen van de wereldtitel met Argentinië werd de 22-jarige middenvelder onhoudbaar. Benfica-trainer Schmidt deed 29 keer een beroep op hem.