Bundesliga-kenner over Tedesco: “Opvallend dat het nooit heel lang duurt

Bundesliga-kenner over Tedesco: “Opvallend dat het nooit heel lang duurt"

01-02-2023 12:59
11

Domenico Tedesco moet de Rode Duivels opnieuw doen winnen. Al zorgde zijn beperkte bekendheid wel voor twijfels bij voetballiefhebbers. Daarom schetste Bundesliga-commentator Luc Van Doorslaer het profiel van de coach bij Sporza.

Van Doorslaer zag Tedesco verschillende successen boeken in Duitsland, al waren die van een opvallend korte duur. "Het opvallende is wel dat het nooit heel lang duurt. Hij is blijkbaar in staat om een groep veel beter te laten voetballen, tactisch en technisch. Maar dat werkt maar een tijdje, dat is tenminste wat we moeten zeggen op basis van deze ervaringen”, merkte hij alvast op.

Toch is het iemand die de ploeg kan begeesteren met een verhaal, al duurde dat in Duitsland vooralsnog niet heel erg lang. De Bundesliga-kenner vraagt zich dan ook af of dat hij bij de Rode Duivels er wel in slaagt om een duurzame verbetering op poten te zetten. "Als hij eenmaal de greep op de spelersgroep kwijt is, heeft hij het blijkbaar moeilijk om die terug te vinden.”

Ten slotte ziet Van Doorslaer mogelijks een hindernis in het feit dat Tedesco voor het eerst een landenteam zal coachen, iets dat toch heel verschillend is van het clubvoetbal. “Natuurlijk wordt het voor hem de eerste keer bij een landenteam, wat ook iets heel anders is. Nu zie je je groep maar een paar keer per jaar”, besloot hij.