Degryse over ‘spitsentransfers’ Genk en Anderlecht: “Pijnlijk voor Paars-Wit”

Degryse over ‘spitsentransfers’ Genk en Anderlecht: “Pijnlijk voor Paars-Wit”

1 februari - 11:42 Laatste update: 11:51
117

De laatste dag van de wintermercato bleek het toneel te zijn van een wapenwedloop tussen spitsen, Genk en Anderlecht. KRC Genk zag Paul Onuachu vertrekken, maar zag ook hoe RSC Anderlecht hun nummer één op het ‘vervanglijstje’ lokten. Marc Degryse volgde de ontwikkelingen tijdens de laatste uren op de voet. 

Onuachu trok uiteindelijk voor zo’n 21 miljoen euro naar Southampton, Genk snoepte Tolu Arokodare voor de neus van Paars-Wit weg en Anderlecht bleef achter met Slimani. Degryse vond het allemaal een beetje pijnlijk voor Anderlecht, die er volgens hem het slechtste uitkomt. “Het is pijnlijk”, klinkt het bij de analist over het mislopen van Arokodare. “Zeker omdat het gebeurt door een makelaar waar Anderlecht ruzie mee heeft”, getuigt Degryse.

Volgens de analist is de transfer van Slimani een niet meteen waar Anderlecht achter zocht. “Toch een oudgediende die niet meer op zijn top is”, klinkt het bij Degryse. “Hij is echt de vierde of de vijfde keuze.”

De laatste uren waren uiteindelijk een pijnlijk slot voor Anderlecht. Althans, zo denkt Degryse erover. “Uiteindelijk trekt Arokodare een paar uur voor het sluiten van de transfermarkt toch naar Genk. Dat is gewoon pijnlijk voor Anderlecht. Zeker omdat het gebeurt door Didier Frenay, een makelaar die een beetje in ruzie ligt met paars-wit”, aldus Degryse. “Die zet Anderlecht dan een neus.” De makelaar Frenay, werd enkele tijd geleden aangeklaagd door het bestuur van Paars-Wit door de hoge ‘fee’ die hij opstreek bij transfers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie