Nederlander Blind hoopt op speelminuten bij Bayern München: Hij gaat spelen

Nederlander Blind hoopt op speelminuten bij Bayern München: "Hij gaat spelen"

01-02-2023 12:33

De Nederlandse verdediger Daley Blind kwam nog niet in actie voor Bayern München, maar dat is een kwestie van tijd. Volgens Remco Oversier, general manager van zaakwaarnemerskantoor (SEG), zijn er afspraken gemaakt met de Duitse kampioen omtrent speelminuten.

Blind, die in de transferperiode vertrok bij Ajax Amsterdam hoeft zich geen enkele zorgen te maken. "De club heeft een behoefte en het voordeel van Daley is dat je hem op meerdere posities kunt inzetten", vertelt Oversier bij ESPN. "Hij gaat aan spelen toekomen en minuten maken. De rollen zijn heel duidelijk besproken en afgesproken. Aan het einde van het seizoen moeten we kijken hoe verder."

Blind verscheurde kort na Kerst zijn contract bij ex-Ajaxcoach Schreuder, waarna Bayern München hem tot het einde van het seizoen oppikte. In de Allianz Arena is hij de vervanger van de geblesseerde Lucas Hernández. "Er ontstaat een probleem en met Daley heb je een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Op dat moment speelde hij het WK en was er contact met Ajax over zijn perspectief daar. Hij ging van basisspeler naar vierde keuze. Dat doet iets met je."

Volgens Oversier is Bayern zeer tevreden over Blind. "De feedback van de eerste weken was top, zowel als teamspeler als wat hij levert op de trainingen. Dan word je wel gebracht en ga je minuten maken", verwacht de SEG-medewerker.