Chelsea moet vier aanwinsten meteen teleurstellen in Champions League

Chelsea moet vier aanwinsten meteen teleurstellen in Champions League

01-02-2023 11:37
2

Chelsea staat na een bijzonder drukke transferperiode meteen voor een dilemma. De Engelse topclub mag immers maar drie nieuwe spelers inschrijven voor de Champions League.

De komst van Enzo Fernández was dindagavond laat het klapstuk van een zinderende transferperiode. In totaal haalden The Blues liefst zeven nieuwe spelers naar Stamford Bridge. Naast de Argentijnse middenvelder gaat het om Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Andrey Santos, David Datro Fofana en João Félix. Malo Gusto werd ook vastgelegd, maar hij maakt het seizoen af bij Olympique Lyon.

Chelsea-manager Graham Potter zal nu lastige knopen door moeten hakken. Slechts drie nieuwelingen mogen later deze maand aantreden tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. Dat schrijven de regels van de UEFA voor. Het betekent dat vier aanwinsten teleurgesteld moeten worden.

Coach Potter staat sowieso voor een grote uitdaging, want de selectie van Chelsea barst bijna uit zijn voegen. Tegenover de vele nieuwelingen staat alleen het vertrek van Jorginho naar Arsenal. Vooral voor Hakim Ziyech zijn de druiven zuur. Zijn overstap naar Paris Saint-Germain ketste op het allerlaatste moment af. De Londenaren zouden het verkeerde papierwerk naar Parijs hebben gestuurd, waarna een computerstoring bij de Franse bond voor nog meer vertraging zorgde.

Ziyech is nog in afwachting van een beroep van PSG, maar hij dreigt het seizoen af te moeten maken bij Chelsea. Met onder meer Mudryk, Felix en Madueke als nieuwe concurrenten is zijn perspectief er echter niet beter op geworden.