'PSV wil Belgisch talent Bakayoko belonen na afwijzen PSG'

'PSV wil Belgisch talent Bakayoko belonen na afwijzen PSG'

01-02-2023 09:26
2

PSV wil het contract van Belgisch talent Johan Bakayoko razendsnel verlengen en opwaarderen, meldt het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren sloegen op Deadline Day een fors bod van Paris Saint-Germain af.

De Franse grootmacht wilde liefst vijftien miljoen euro betalen voor de negentienjarige Belg, inclusief zeven miljoen euro aan bonussen. PSV verwees het voorstel naar de prullenbak. "Waarom? Omdat het niet in onze filosofie past. Wij hadden daarnaast deze winter al twee andere aanvallers verkocht en wilden niet ook Johan nog van de hand doen, omdat we maar drie nieuwe spelers mogen aantrekken in de winter", zegt algemeen directeur Marcel Brands in het Eindhovens Dagblad.

PSV wil Bakayoko wel zo snel mogelijk belonen. De Nederlandse topclub werkt hard aan het verlengen en verbeteren van het contract van de vleugelaanvaller, die tot medio 2027 of 2028 kan tekenen. Volgens het ED ziet PSV in Bakayoko de volgende speler die de club in de toekomst veel geld kan opleveren. Voor Cody Gakpo en Noni Madueke werd deze winter in totaal zo'n negentig miljoen getoucheerd.

Voordat Bakayoko naar PSV ging, speelde de rappe aanvaller in de jeugd van diverse Jupiler Pro League clubs. De begeerde Bakayoko kwam uit in de jeugd van RSC Anderlecht, KV Mechelen, Club Brugge en OH Leuven