OFFICIEEL: Boomlange Nigeriaanse spits Arokodare (22) versterkt KRC Genk

OFFICIEEL: Boomlange Nigeriaanse spits Arokodare (22) versterkt KRC Genk

1 februari - 08:15 Laatste update: 11:52
44

KRC Genk heeft Tolu Arokodare binnen. De jonge Nigeriaanse spits komt de voorhoede van Genk versterken. De aanvaller tekent voor 4,5 seizoenen in de Cegeka Arena. Dat meldt KRC Genk.

Arokodare wordt overgenomen van de Franse tweedeklasser Amiens. De aanvaller kwam daar op leenbasis uit en stond onder contract van Valmeira FC, topploeg uit de Letse competitie Virsliga. De boomlange spits van 1,97 meter scoorde daar 8 maal in 23 wedstrijden en leverde 2 assists. 

De aanvaller moet Paul Onuachu doen vergeten. Onuachu vertrok op het laatste moment van de transferdeadline naar Southampton. Coach Wouter Vrancken had Arokodare al wat langer op het oog. De spits stond op het verlanglijstje van de trainer en heeft de beoogde spits binnen.

KRC Genk was niet de enige club met interesse voor de jonge spits. RSC Anderlecht was namelijk ook in de race voor de handtekening van Arokodare en deed zelfs al medische testen bij de spits. Genk kaapte de spits echter voor de neus van Paars-Wit weg.

KRC Genk treedt vanavond aan tegen KAS Eupen. De koploper behaalde 58 punten uit 22 wedstrijden in de Jupiler League en hoopt snel een beroep te kunnen doen op de Arokodare om deze koppositie te verstevigen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie