OFFICIEEL: Einde van soap, Chelsea strikt Fernández en verpulvert transferrecord

OFFICIEEL: Einde van soap, Chelsea strikt Fernández en verpulvert transferrecord

01-02-2023 01:52 Laatste update: 01:58
12

Chelsea heeft in het absolute slot van de transferwindow alsnog Enzo Fernández binnengehaald. De Argentijnse wereldkampioen komt na een ongekende transfersoap voor 121 miljoen euro over van Benfica.

Fernández is vanaf nu één van de duurste spelers aller tijden, na Neymar, Kylian Mbappé, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en João Félix. Nog nooit gaf een Premier League-club zoveel geld uit aan één transfer. Benfica en trainer Roger Schmidt smeekten Fernández om te blijven, maar de middenvelder had zijn zinnen gezet op een Premier League-move. Chelsea schijnt de transfersom te verspreiden over meerdere termijnen.

Fernández (21) maakte veel indruk op het WK in Qatar, waar hij als wisselspeler begon, maar uitgroeide tot een belangrijke kracht bij Argentinië. Het leverde hem de belangstelling op van de Europese elite, al vormde zijn ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro voor veel clubs een struikelblok. Chelsea was na enorm lang getrouwtrek toch bereid om dat bedrag bij Benfica af te tikken - en doet er nog een miljoentje bovenop.

The Blues kwamen vlak voor de deadline over de brug bij Benfica, waarna de clubs alles net op tijd in orde kregen. Fernández tekent in Londen een contract tot medio 2031. Fernández is na Mykhaylo Mudryk, David Datro Fofana, Andrey Santos, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Malo Gusto en João Félix de achtste speler die Chelsea deze winter binnenhaalt. De nummer tien van de Premier League gaf dit seizoen al 610 (!) miljoen euro uit.

Fernández speelde pas een half jaar voor Benfica, dat hem wegplukte van River Plate, en kwam tot 29 wedstrijden in Portugese dienst. River ontvangt door een doorverkooppercentage een slordige 41 miljoen euro. Dat is nota bene een recordtransfer voor de Argentijnen.