OFFICIEEL: Southampton kondigt nog niet Onuachu aan, maar wel al Sulemana

OFFICIEEL: Southampton kondigt nog niet Onuachu aan, maar wel al Sulemana

01-02-2023 01:25
3

Southampton heeft zich versterkt met Kamaldeen Sulemana. The Saints betalen 25 miljoen euro aan Stade Rennes voor de twintigjarige aanvaller. De komst van Paul Onuachu (KRC Genk) is nog niet officieel bevestigd door de Engelsen. 

De transfer van Sulemana hing al een tijdje in de lucht, maar werd pas in de nacht van maandag op dinsdag - na de deadline - wereldkundig gemaakt door Southampton.  Sulemana, die een contract heeft getekend tot medio 2027, had de keuze uit een behoorlijk aantal clubs. Zo waren PSV, RB Leipzig en Everton allemaal in de race voor de dribbelaar. 

Volgens Franse media bood PSV vorige week zeventien miljoen euro op Sulemana, wiens transfer naar Eindhoven nooit écht dichtbij kwam. Southampton betaalt ettelijke miljoenen meer. PSV vond met de van Borussia Dortmund gehuurde Thorgan Hazard een andere vleugelaanvaller.

Sulemana speelde dit seizoen veertien competitiewedstrijden voor Rennes. Daarin was hij goed voor slechts één doelpunt. Bij Southampton raakt de Ghanees verwikkeld in de strijd tegen degradatie. De ploeg van manager Nathan Jones staat onderaan in de Premier League en maakte tot nu toe slechts zeventien doelpunten in twintig wedstrijden.