OFFICIEEL: Niet Van Crombrugge, maar Navas de nieuwe doelman van Forest

OFFICIEEL: Niet Van Crombrugge, maar Navas de nieuwe doelman van Forest

01-02-2023 01:10
3

Keylor Navas is de nieuwste aanwinst van Nottingham Forest. De Premier League-club heeft een akkoord bereikt met Paris Saint-Germain over de doelman, die op huurbasis overkomt. Ook Hendrik van Crombrugge van RSC Anderlecht was bij de Engelsen in beeld. 

De 36-jarige Navas verloor in de voorbereiding op het huidige seizoen definitief de concurrentiestrijd van Gianluigi Donnaruma. Dit seizoen mocht hij van trainer Christophe Galtier alleen opdraven in de Coupe de France. Navas wilde zelf graag een stap maken en koos op het laatste moment voor Forest, dat momenteel niet kan beschikken over de van Manchester United gehuurde Dean Henderson (geblesseerd). Hij is naar alle verwachting nog zo’n vier tot zes weken uitgeschakeld. 


Navas staat sinds 2019 onder contract bij PSG. Daarvoor stond hij vijf jaar onder de lat bij Real Madrid, waarmee hij drie keer de Champions League veroverde. De komst van de 110-voudig international van Costa Rica was het slotstuk van opnieuw een extreem drukke transferperiode voor Forest. De huidige nummer dertien van de Premier League presenteerde eerder op Deadline Day ook al verdediger Felipe (Atlético Madrid) en middenvelder Jonjo Shelvey (Newcastle United).

In totaal verwelkomde Forest sinds de zomer van 2022 al 27 nieuwe spelers.