OFFICIEEL: Anderlecht strikt 34-jarige Slimani tot het einde van het seizoen

OFFICIEEL: Anderlecht strikt 34-jarige Slimani tot het einde van het seizoen

1 februari - 00:39
94

RSC Anderlecht heeft dan toch nog een nieuwe spits kunnen strikken. Paars-wit stelde Islam Slimani voor als nieuwe aanwinst.  Slimani tekende in Brussel een contract tot het einde van het seizoen. 

Nadat de huurdeals van Fabio Silva en Sebastiano Esposito werden verbroken, moest Anderlecht op zoek naar een nieuwe aanvaller. Met Angers SCO vond paars-wit geen akkoord over Amine Salama en Tolu Arokodare had meer zin om Amiens voor KRC Genk te verlaten. Uiteindelijk kwam paars-wit terecht bij Slimani. De Algerijn verlaat transfervrij Stade Brestois 29. 

Slimani scoorde dit seizoen in de Ligue 1 in 16 optredens slechts 1 keer. 'RSC Anderlecht versterkt zich met Islam Slimani (34). De spits komt over van de Franse eersteklasser Stade Brestois en tekent een contract bij paars-wit tot het einde van het seizoen', klinkt het in Brussel. 

Anderlecht onderstreept nog even de loopbaan Slimani. 'Hij was eerder actief bij topclubs als Sporting CP, Leicester City, AS Monaco en Fenerbahçe. Naast zijn 134 doelpunten in clubverband is hij met 42 doelpunten in 89 wedstrijden ook de Algerijnse topscorer aller tijden. Hij heeft eveneens 4 edities van de Africa Cup, waaronder de eindzege in 2019, een WK, de Portugese beker en de Portugese Supercup achter zijn naam staan.' 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie