Ziyech gaat droomtransfer maken: PSG en Chelsea akkoord over 'kale' huur

Ziyech gaat droomtransfer maken: PSG en Chelsea akkoord over 'kale' huur

31-01-2023 23:44 Laatste update: 23:48

Hakim Ziyech heeft zijn Deadline Day-transfer te pakken. Alleen de bevestiging van Chelsea en zijn nieuwe club Paris Saint-Germain ontbreekt nog.

Ziyech maakt het seizoen op huurbasis af in Frankrijk. PSG heeft géén optie tot koop weten te bedingen, zo wordt dinsdagavond gemeld door verschillende media. In de Franse hoofdstad gaat de Marokkaan samenspelen met wereldsterren als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar. Op de rechterflank kan hij een tandem vormen met landgenoot Achraf Hakimi.

De bevestiging van PSG is nu een kwestie van tijd. Ziyech meldde zich dinsdag al in Parijs voor de medische keuring, die geen problemen opleverde. Vervolgens zat hij in de wachtkamer. Niet zonder reden, want Chelsea heeft inmiddels groen licht gegeven voor de huurdeal. Het is niet bekend hoe hoog de huursom is die PSG betaalt.

Ziyech stond deze winter ook in de belangstelling van AC Milan, AS Roma, Newcastle United, Everton en RB Leipzig. Toen PSG zich meldde, was de keuze echter snel gemaakt. Hij is de vervanger van de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Pablo Sarabia. PSG lijkt de pogingen voor PSV-aanvaller Johan Bakayoko na een geweigerde aanbieding van vijftien miljoen euro te hebben gestaakt.