OFFICIEEL: Eupen gaat politieke toer op en verlost Oekraïner Filin uit Rusland

OFFICIEEL: Eupen gaat politieke toer op en verlost Oekraïner Filin uit Rusland

31-01-2023 23:18

KAS Eupen gaat waarschijnlijk tot aan het einde van het seizoen moeten knokken tegen degradatie. Om zich te wapenen heeft de club nog een laattijdige winterversterking toegevoegd aan de selectie. Aleksandr Filin moet de verdediging van extra kwaliteit voorzien.

Via haar officiële kanalen maakt Eupen de transfer wereldkundig. De 26-jarige Filin stapt over van het Russische FK Khimki. De transfer heeft zowaar een politiek randje, want de nieuwkomer is geboren in ... Oekraïne. In Eupen zal Filin zich volledig kunnen concentreren op het voetbal. De verdediger ondertekende aan de Kehrweg een overeenkomst tot medio 2025.

Een transfersom hoeven De Panda's overigens niet over te maken, aangezien Filins verbintenis bij Khimki in januari afliep. Zijn eerste opdracht wordt uiteraard om Eupen op het hoogste niveau te houden. Dat belooft nog een vette kluif te worden. Momenteel staat de club namelijk nét in de veilige zone, maar het telt evenveel punten (twintig) als SV Zulte Waregem, dat virtueel wél zakt.

Filin is trouwens niet de eerste verdediger die op deadline day overstapt naar Eupen. Eerder maakte Loïc Bessilé dezelfde beweging vanuit Sporting Charleroi.