'Mediateam van Anderlecht volgde Arokodare al, toen die plots naar Genk doorreed'

'Mediateam van Anderlecht volgde Arokodare al, toen die plots naar Genk doorreed'

31 januari - 23:05
65

Geen alledaagse naam, Toluwalase Arokodare, maar de Belgische voetbalfan zal hem wel snel leren kennen. Zijn opmerkelijke intrede in de Jupiler Pro League zal daar enkel bij helpen. RSC Anderlecht leek de bestemming van de Nigeriaanse spits te worden, tot KRC Genk die transfer zowaar nog kaapte.

Het verhaal doet denken aan de soap rond Mbaye Diagne, die eveneens onder de neus van Anderlecht werd weggeplukt, weliswaar door Club Brugge. In het geval van Arokodare leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor paars-wit. De boomlange spits (1,97 meter) legde braafjes zijn medische proeven af. Daarbij werd hij zelfs al op de voet gevolgd door het sociale-media-team van de club, zag Het Laatste Nieuws.

Plots nam het verhaal dan toch een andere wending. Arokodare stapte in de auto en zette koers richting ... Genk. Na de ultieme transfer van Paul Onuachu ging de huidige koploper in allerijl op zoek naar een opvolger. Zo is het uitgekomen bij Arokodare, tot grote onvrede van Anderlecht. Vooral de rol van makelaar Didier Frenay zou kwaad bloed gezet hebben in Brussel, klinkt het.

Wat er ook van zij: inmiddels is Arokodare geen Anderlecht-speler, maar een Genkie. Met acht doelpunten bij SC Amiens in de Ligue 2 beschikt de Nigeriaan niet meteen over overdonderende adelbrieven, maar qua profiel lijkt hij alvast erg op Onuachu.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie