OFFICIEEL: Chelsea ziet Jorginho vertrekken, Arsenal bevestigt komst

OFFICIEEL: Chelsea ziet Jorginho vertrekken, Arsenal bevestigt komst

31-01-2023 21:43

Jorginho heeft zijn handtekening onder een contract gezet bij Arsenal. De van Chelsea overgekomen middenvelder tekent tot medio 2024 met een optie voor nog een extra jaar.

Dat maakt de club op Deadline Day bekend. Jorginho had bij Chelsea een aflopend contract. Toch betaalt Arsenal naar verluidt dertien miljoen euro voor de Italiaan. Chelsea hoopt de komst van Enzo Fernández nog te bezegelen voor het sluiten van de transfermarkt.

Koploper Arsenal wilde het middenveld in eerste instantie versterken met Moisés Caicedo (ex-Beerschot). Brighton & Hove Albion stak echter een stokje voor de transfer van de Ecuadoriaan. Trainer Mikel Arteta is enthousiast over de kersverse aanwinst. "Jorginho is een slimme middenvelder en iemand die als leider kan fungeren. Hij heeft ongelofelijk veel ervaring."

Jorginho is blij om de oversteek te maken en zegt dat Arteta een grote rol speelde. "Hij probeerde me al eerder te halen. Dat lukte destijds niet vanwege verschillende redenen. Alles ging heel snel. Ik ben heel blij."

Door de komst van Jorginho lijkt Albert Sambi Lokonga te gaan vertrekken. De ex-speler van RSC Anderlecht wordt gelinkt aan Crystal Palace.