UPDATE: 'Stengs krijgt toch nog strafvermindering na beroep'

UPDATE: 'Stengs krijgt toch nog strafvermindering na beroep'

31-01-2023 18:00 Laatste update: 03-02-2023 17:55
56

Royal Antwerp FC zal vier speeldagen geen beroep kunnen doen op Calvin Stengs. Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal deed dinsdag die uitspraak na een eerder beroep van Antwerp. 

Stengs kreeg rood tegen Anderlecht na een slag richting Amadou Diawara. Het Bondsparket had eerst een minnelijke schikking van vier speeldagen (waarvan drie effectief) gedaan, maar Antwerp ging niet akkoord. Stengs mocht het daarom gaan uitleggen bij de Geschillencommissie.

Nu besliste het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal om Stengs zes weken te schorsen. Het gaat om vier speeldagen effectief en twee speeldagen voorwaardelijk tot en met 1 februari 2024.

De huidige, effectieve schorsing van Stengs gaat in vanaf 2 februari van dit jaar. Stengs kan dus woensdag in de halve finale van de Beker van België spelen tegen Union. Verder moet er nu ook een effectieve boete van 5.000 euro worden betaald.

Update: Volgens Het Nieuwsblad heeft Stengs dan toch een strafvermindering gekregen na het beroep van Antwerp. De Nederlander wordt voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.