Amrabat komt met cryptisch statement en lijkt dolgraag naar Barcelona te willen

Amrabat komt met cryptisch statement en lijkt dolgraag naar Barcelona te willen

31-01-2023 16:46

Als het aan Sofyan Amrabat ligt, neemt FC Barcelona hem voor de transferdeadline over van Fiorentina. Althans, dat valt af te leiden uit de story die hij dinsdagmiddag heeft gepost op Instagram.

'Go for it now. The future is promised to no one', luidt het cryptische bericht van Amrabat. De middenvelder van Fiorentina lijkt de stap naar Barça als een niet te missen kans te zien. Hij heeft zijn zinnen gezet op de droomtransfer en verscheen dinsdagochtend al niet op de training van Fiorentina.

Barcelona hoopt Amrabat nog steeds voor het verstrijken van de deadline - om 23.59 uur - binnen te halen, maar dat dreigt een heilloze missie te worden. Fiorentina heeft een eerste bod afgewezen, aldus Spaanse en Italiaanse media. Barça zou Amrabat voor vier miljoen euro willen huren, met een optie tot koop van 36 miljoen. "Het lijkt me een goede speler", liet trainer Xavi al optekenen.

Barcelona zal in de komende uren met een beter bod moeten komen om Fiorentina nog te overtuigen. De Italianen pikten de WK-revelatie van Marokko tweeënhalf jaar geleden voor zo'n twintig miljoen euro op bij Hellas Verona. Hij speelde eerder voor FC Utrecht, Feyenoord en Club Brugge.