OFFICIEEL: Beerschot haalt nieuwe aanvaller in huis: “Snelheid als grootste troef”

OFFICIEEL: Beerschot haalt nieuwe aanvaller in huis: “Snelheid als grootste troef”

31-01-2023 17:07
1

Beerschot heeft de transfer van Henri Koide geofficialiseerd. De 21-jarige aanvaller wordt definitief overgenomen van het Zwitserse FC Zurich. Koide tekende een contract tot 2025 met nog een optie voor een extra seizoen.

Technisch manager Gyorgy Csepregi is in de wolken.  “We zijn blij dat we deze definitieve transfer hebben kunnen bewerkstelligen”, zo staat te lezen op de webstek van Beerschot. “Hij stond in de zomer al op ons lijstje, we zijn blij dat we hem nu konden halen. Hij is een jongen die op alle plekken in de aanval kan spelen met snelheid als zijn grootste troef. Op dat vlak past hij perfect in het systeem van onze coach.”

Koide werd uitgeleend aan Zwitserse tweedeklasser Neuchatel. “Ook qua leeftijdsprofiel past Henri helemaal in onze transferpolitiek”, vervolgt Csepregi. “Hij is jong met heel erg veel talent. Daarbovenop is het een heel slimme jongen die perfect drietalig is (Duits, Frans en Engels), hij zal dus met iedereen in de groep kunnen spreken. Bovendien werkte hij de afgelopen seizoenen ook heel wat wedstrijden af in de Zwitserse tweede klasse. Hij komt dus ook aan met wedstrijdritme.”