Vrancken laat zich uit over transfer Onuachu: “Zou een aderlating zijn”

Vrancken laat zich uit over transfer Onuachu: “Zou een aderlating zijn”

31-01-2023 14:44
19

Paul Onuachu wordt in verband gebracht met een transfer naar het Engelse Southampton. Tegenover Het Laatste Nieuws laat Wouter Vrancken zich uit over de situatie.

Vrancken houdt zijn hart vast. “Je weet nooit wat er gebeurt. Maar ik leef heel fel in het hier en nu. Paul liet deze morgen merken dat hij hier graag is, maar ik ben ook niet zo naïef om te denken dat er vandaag niks meer kan gebeuren. Een spannende dag? Ik kijk niet te fel vooruit. Paul was heel betrokken bij de matchvoorbereiding op Eupen en ik reken morgen ook op hem. Op zijn attitude is niks aan te merken.”

Onuachu werd alvast niet overtuigd door Vrancken en KRC Genk. “Dat heeft nooit zoveel zin. We weten wat we aan elkaar hebben, dat is het belangrijkste. Of ik Dimitri de Condé wel heb gevraagd om zich meer schrap te zetten? Ik denk dat iedereen hier schrap genoeg staat (lacht). Die extra overtuiging is niet nodig. Er is constant contact tussen Dimitri en mezelf.”

Vrancken rekent alvast nog op de boomlange aanvaller. “Natuurlijk zou een vertrek van Onuachu een aderlating zijn. Hetzelfde zou gelden voor Bryan Heynen of Carlos Cuesta. Als je naar Paul zijn statistieken kijkt, zestien goals in een half seizoen, dan raak je dat vanzelfsprekend niet graag kwijt. Al reken ik voorlopig dus nog op hem.”