'Sulemana laat Stade Rennes achter zich en trekt naar de Premier League'

'Sulemana laat Stade Rennes achter zich en trekt naar de Premier League'

31-01-2023 13:14

Southampton wordt de nieuwe werkgever van Kamaldeen Sulemana. The Saints betalen 25 miljoen euro aan Stade Rennes voor de twintigjarige dribbelaar, melden The Athletic en L'Équipe.

Het verhaal van de Ghanees is bekend: hij was in de zomer van 2021 dicht bij een overstap naar Ajax, maar koos op het allerlaatste moment voor Rennes. Die keuze pakte niet heel gelukkig uit. Sulemana veroverde geen basisplaats en kreeg dit seizoen pas 317 speelminuten in de Ligue 1

Heel wat clubs wilden Sulemana in huis halen, waaronder PSV. Een bod van zeventien miljoen euro uit Eindhoven bleek echter niet toereikend. Southampton, Everton en Leiptzig bereikten wel een akkoord met Rennes over een transfersom van 25 miljoen, waardoor de bal bij Sulemana lag. Hij verkiest The Saints nu boven The Toffees, melden meerdere media. Volgens The Athletic kan het bedrag door bonussen nog oplopen tot 28 miljoen.

Southampton en Everton zijn niet alleen op de transfermarkt in een slag verwikkeld. De clubs staan gezamenlijk onderaan in de Premier League met vijftien punten. PSV vond met Thorgan Hazard ondertussen ook een nieuwe linksbuiten.