'PSV zoekt naar versterking aanval en komt bij Lukebakio terecht, bod afgewezen'

'PSV zoekt naar versterking aanval en komt bij Lukebakio terecht, bod afgewezen'

31 januari - 10:00

PSV heeft geïnformeerd naar Hertha BSC-aanvaller Dodi Lukebakio, meldt Het Nieuwsblad. De nummer zeventien van de Bundesliga heeft het Eindhovense bod op de Belg afgewezen.

De 25-jarige Lukebakio staat hoog op het verlanglijstje van meerdere clubs, klinkt het. Volgens Belgische media heeft PSV een bod ingediend van 7,5 miljoen euro, plus twee miljoen euro aan bonussen. Hertha zou inzetten op een bedrag van vijftien miljoen euro. Naar verluidt heeft ook Sevilla verregaande interesse in Lukebakio en is er ook belangstelling vanuit Frankrijk en Engeland.

Het lijkt erop dat Lukebakio zelf niet onwelwillend tegenover een stap naar PSV staat. Galatasaray, US Sassuolo en Real Mallorca waren ook in de markt, maar een transfer naar een van deze ploegen zag de aanvaller zelf niet zitten. De Belg is in de strijd tegen degradatie een belangrijke kracht voor Hertha. Dit seizoen scoorde hij zeven keer.

Thorgan Hazard wordt naar verwachting de aanvallende versterking waar PSV naar op zoek is. De 29-jarige Belg komt dan op huurbasis over van Borussia Dortmund.

Lukebakio is op dreef in de Bundesliga. Hertha BSC mag zich dan in de onderste regione bevinden, maar de aanvaller (ex-RSC Charleroi en ex-RSC Anderlecht) scoorde 7 maal in 17 wedstrijden dit seizoen en was ook trefzeker in de DFB-Pokal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie