'Ziekenboeg Antwerp speelt rol in beslissing Stengs voor bekermatch Union'

'Ziekenboeg Antwerp speelt rol in beslissing Stengs voor bekermatch Union'

31-01-2023 09:45 Laatste update: 10:13
7

Stengs heeft een schorsingsvoorstel gehad van 3 speeldagen effectief. Als Royal Antwerp FC dat niet accepteert, kan de Nederlander tegen Royale Union Saint Gilloise spelen. De alsmaar uitpuilende ziekenboeg speelt een rol in de beslissing die Antwerp moet maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Blessureleed bij Antwerp is er vooral op het middenveld in overvloed, juist nu Stengs ook wegvalt. Alhassan Yusuf, Pieter Gerkens en Faris Hanoun zijn allen niet inzetbaar. Yusuf en Gerkens zullen de komende tijd ook niet wedstrijdfit worden, vanwege hun lange revalidatieproces.

Yusuf speelde de laatste partij op 13 november tegen Club Brugge en kampt sindsdien met een complexe voetblessure. De centrale middenvelder is de komende maand niet op de velden te vinden.

Gerkens was invaller tijdens de recente partij tegen KAA Gent (2-0 overwinning) op 7 januari, maar kreeg last van een terugkerende hamstringblessure. De middenvelder is sowieso tegen Club Brugge en KRC Genk niet inzetbaar.

De schorsing van middenvelder Stengs komt dus als een zware dobber voor trainer Mark van Bommel, die zich moet beroepen op een dungezaaid portfolio aan keuzes op het middenveld. De grootste kanshebber als vervanger is nu Christopher Scott.

Antwerp staat momenteel op de derde plaats in de Jupiler Pro League. De Great Old mag zich met de beperkte keuzes op het middenveld opmaken voor een intens programma met toppers tegen Union (Beker van België), Club Brugge en KRC Genk.