Union-keeper Moris gunt Vanzeir vertrek: ''Wel trakteren op champagne''

Union-keeper Moris gunt Vanzeir vertrek: ''Wel trakteren op champagne''

31 januari - 09:00
6

Dante Vanzeir gaat naar New York Red Bulls. De spits maakt deze winter de transfer van Royale Union Saint Gilloise naar Amerika. Doelman Anthony Moris gaat in op de transfer van Vanzeir.

''Eigenlijk zijn we hem al vergeten'', lachtte Moris, na de vraag van Het Nieuwsblad, of de prestatie van Nillson tegen RSC Charleroi er voor zorgt dat het vertrek van Vanzeir minder hard aankomt. ''We hebben nog geen afscheid kunnen nemen, maar dat komt nog wel. Dan kan hij ons ook allemaal een fles champagne betalen'', zei de keeper vervolgens met de melding dat de teamprestatie ook bijdraagt aan dat Vanzeir naar Red Bulls kon.

''We zijn erg fier om hem zo’n transfer te kunnen gunnen, zoals eerder met bijvoorbeeld Nielsen en Undav het geval was'', aldus de doelman die met het team Vanzeir de transfer gunt.

Vanzeir ging in 2020 van KRC Genk naar Union. Union kwam toen in een stroomversnelling. De club promoveerde naar de Jupiler Pro League en werd kampioen. Vanzeir speelde dit seizoen 20 wedstrijden in de Jupiler Pro League voor Union en kwam daarin 10 keer tot scoren. Ook gaf de aanvaller 2 assists. In Europa kwam de speler ook 2 maal aan scoren toe.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie