Extra concurrent voor Lokonga? 'Arsenal klopt aan bij Chelsea voor Jorginho'

Extra concurrent voor Lokonga? 'Arsenal klopt aan bij Chelsea voor Jorginho'

30 januari - 23:10
5

Arsenal wil op Deadline Day een pikante transfer doen. The Gunners bekijken de mogelijkheid om de 31-jarige Jorginho over te nemen van stadsgenoot Chelsea, meldt The Athletic. Indien de deal er komt, heeft Albert Sambi Lokonga er een extra concurrent bij op het middenveld. 

Moisés Caicedo (ex-Beerschot) moest de versterking op het middenveld van Arsenal worden, maar het heeft er alles van weg dat Brighton & Hove Albion een transfersom van tachtig miljoen euro gaat afwijzen. Jorginho geldt in het Emirates Stadium als alternatief. Naar verluidt is een vertrek bespreekbaar voor Chelsea, dat Enzo Fernández op de slotdag van de transferperiode voor 120 miljoen euro hoopt over te nemen van Benfica.

Jorginho loopt komende zomer uit zijn contract op Stamford Bridge, waardoor het voor Chelsea aantrekkelijk is om hem nu voor een transfersom te verkopen. De Italiaanse middenvelder speelt sinds 2018 voor Chelsea, nadat hij voor zestig miljoen euro overkwam van SSC Napoli. Hoewel Jorginho een vaste waarde is onder manager Graham Potter, is Chelsea bereid mee te werken aan een transfer.

Dat houdt grotendeels verband met de situatie omtrent Fernández. Als The Blues het eigen transferrecord verbreken en de Argentijn inlijven, kan Arsenal daar indirect van profiteren, door Jorginho aan te trekken. Het aantrekken van Jorginho betekent dan extra concurrentie voor onze landgenoot Lokonga. Lokonga speelt net als Jorginho in een centrale rol op het middenveld. Onze landgenoot speelde tot dusver twee wedstrijden voor Arsenal dit seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie