‘Voorkeur gaat naar Tedesco, bond in Duitsland om te onderhandelen’

‘Voorkeur gaat naar Tedesco, bond in Duitsland om te onderhandelen’

30-01-2023 19:01 Laatste update: 20:05
72

Het Nieuwsblad meldt dat er nog twee namen overblijven om Roberto Martinez als bondscoach bij de Rode Duivels op te volgen: Peter Bosz en Domenico Tedesco.

Tedesco werd eerder al naar voren geschoven als topkandidaat, maar ook de Nederlander Bosz staat hoog op het lijstje. De oefenmeester stond eerder aan het roer bij Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Leverkusen en Lyon.

Bosz heeft nog geen prijzen op zijn CV staan, maar de Nederlander staat wel voor aanvallend voetbal. In 2017 loodste hij Ajax naar de finale van de Europa League (2-0 winst voor Man Utd, red.). In oktober van 2022 werd hij ontslagen bij Lyon.

Tedesco staat dan weer bekend als een datatrainer. De 37-jarige coach heeft ervaring in Duitsland. Bij RB Leipzig haalde hij de halve finale van de Europa League en won hij de beker. In september van 2022 werd hij daar ontslagen door mindere resultaten.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Domenico Tedesco de voorkeur geniet om bondscoach te worden bij de Rode Duivels. De bond is nu in Duitsland om te onderhandelen. Bosz is plan B.