Messi baalt van Oranje-incident op het WK: 'Niet blij met wat ik deed'

Messi baalt van Oranje-incident op het WK: 'Niet blij met wat ik deed'

30-01-2023 21:45
1

Lionel Messi heeft zich voor het eerst uitgelaten over zijn houding tijdens de controversiële WK-kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië. De 35-jarige vedette kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn gedrag.

Na de wedstrijd juichte Messi uitdagend tegenover bondscoach Louis van Gaal, terwijl hij het in de catacomben aan de stok kreeg met Wout Weghorst, die om zijn shirt vroeg. "Waar kijk jij naar? Gek. Loop door", foeterde Messi destijds. "Ik ben niet blij met wat ik deed. Ik ben niet blij dat ik loop door zei, enzovoorts. Maar in het heetst van de strijd, als er veel druk bij komt, gebeurt alles snel. Je reageert zoals je reageert", zegt Messi nu tegen TyC Sports.

Ook op het juichmoment na de 0-2 komt Messi terug. De Argentijn vierde zijn benutte strafschop met de Topo Gigio, een gebaar die Juan Román Riquelme veelvuldig maakte na doelpunten. Riquelme is een goede vriend van Messi en had in het verleden problemen met Van Gaal bij FC Barcelona. "Het werd 0-2 en op dat moment deed ik dat. Ik ben er niet blij mee."

Messi benadrukt dat het niet gepland was om zo te juichen. "Het gebeurde gewoon. Ik vond het niet prettig om zo over te komen." De Paris Saint-Germain-aanvaller stelt contact met Riquelme te hebben gehad. "Hij stuurde berichtjes naar me na de wedstrijden. We praten af en toe met elkaar. Hij heeft bij Barcelona wat problemen gehad met Van Gaal en daar hebben we het laatst nog over gehad."