'Overbodige Club Brugge-middenvelder Balanta op weg naar Schalke 04 (huur)'

'Overbodige Club Brugge-middenvelder Balanta op weg naar Schalke 04 (huur)'

30-01-2023 18:20 Laatste update: 18:43
6

Eder Balanta is de volgende Club Brugge-speler die een exit nadert. De Colombiaan kan niet op kansen rekenen onder Scott Parker en is dicht bij een huurtransfer naar het Duitse Schalke 04. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Na Eduard Sobol (Strasbourg) en Cyle Larin (Real Valladolid) is Balanta dicht bij een overgang naar een andere club. Schalke 04 wil de middenvelder op huurbasis overnemen voor de rest van dit Bundesliga-seizoen. Het is nog niet bekend of het ook zou gaan om een optie tot koop.

De gesprekken gaan de goede kant op, maar er is nog geen overeenkomst bereikt. Mocht dit gebeuren, dan wordt Balanta collega van voormalig Royal Antwerp FC-spits Michael Frey, die met Die Königsblauen stijf onderaan staat in de Duitse competitie staat met 10 punten.

Balanta, die sinds 2019 voor Blauw-Zwart uitkomt, kon zich nooit ontpoppen tot een vaste waarde binnen het elftal. De Colombiaanse middenvelder speelde 13 matchen en kwam vooral als invaller in de plannen voor tijdens het huidige Jupiler Pro League-seizoen.