'UPDATE: Vanzeir heeft dinsdag afscheid genomen bij Union, kastje leeggemaakt'

'UPDATE: Vanzeir heeft dinsdag afscheid genomen bij Union, kastje leeggemaakt'

30 januari - 17:20 Laatste update: 30 januari - 17:20
3

Dante Vanzeir (24) is goed door de medische testen gekomen van New York Red Bulls. De transfer van Royale Union Saint Gilloise naar Red Bulls is buiten de officiële aankondiging rond. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Met de overgang van Vanzeir naar de club uit de Major League Soccer gaat ruim 5 miljoen euro gemoeid. Het gaat om een contract van minimaal 4 jaar bij de Amerikaanse club.

Red Bulls-coach Gerhard Struber haalt met de centrumspits de beoogde explositiviteit, diepgang en scoringsvermogen in huis. De club was daar naar op zoek en kwam na intensieve scouting bij de Belgische aanvaller van Union terecht.

Vanzeir kan zich opmaken voor de start van het seizoen van de Major League Soccer. Deze begint eind februari en Red Bulls, dat vooral Amerikanen in de selectie huisvest, streeft naar de titel van de Amerikaanse competitie.

Union nam Vanzeir in 2020 over van koploper KRC Genk voor 1 miljoen euro. Dit seizoen kwam de spits 20 maal aan spelen toe in de Jupiler Pro League en trof de 24-jarige Belg 10 maal het doel. De aanvaller speelde daarnaast een match in de Beker van België en kwam in Europa aan 7 wedstrijden toe.

UPDATE: Volgens de Gazet van Antwerpen heeft Vanzeir dinsdag afscheid genomen bij Union. Zo zou hij zijn kastje hebben leeggemaakt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie