'Megatransfer in de maak: Bayern gaat stunten met huurdeal voor Cancelo'

'Megatransfer in de maak: Bayern gaat stunten met huurdeal voor Cancelo'

30 januari - 13:47
3

Bayern München is druk bezig met een megatransfer in de laatste dagen van de winterse transferperiode. Der Rekordmeister staat op het punt om João Cancelo van Manchester City over te nemen.

In eerste instantie gaat het om een deal op huurbasis, maar het gerenommeerde The Athletic weet dat Bayern een optie tot koop gaat bedingen. De Duitse club heeft de Portugees, die geen basisspeler meer is onder Pep Guardiola, al langer op de korrel. De koopoptie lijkt rond de 70 miljoen euro te gaan bedragen. 

Jeugdexponent Rico Lewis krijgt de laatste weken de voorkeur boven Cancelo. Op rechts is ook Kyle Walker nog aanwezig. John Stones en Nathan Aké hebben aangetoond ook uit de voeten te kunnen op de backposities. Cancelo speelde zowel op rechts als op links bij The Citizens.

Cancelo werd in de laatste twee seizoenen telkens opgenomen in het Premier League-team van het seizoen. De komst van Cancelo bij Bayern is slecht nieuws voor Noussair Mazraoui, die afgelopen zomer transfervrij werd opgehaald bij Ajax en nu geblesseerd is. Daley Blind is in München een optie voor de linksbackpositie.

Bayern is bezig met het inplannen van de medische keuring van Cancelo, die volgens verschillende media al onderweg is naar Duitsland. De transfer van Cancelo maakt de weg voor FC Barcelona vrij om Benjamin Pavard aan te trekken in de zomer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie