Nieuwe concurrent voor De Ketelaere? Vertrekwens Zaniolo valt niet in goede aarde

Nieuwe concurrent voor De Ketelaere? Vertrekwens Zaniolo valt niet in goede aarde

30-01-2023 12:44
5

Nicolò Zaniolo is in een lastige situatie terechtgekomen bij AS Roma. De 23-jarige middenvelder wil graag vertrekken uit Italië, maar heeft nog geen nieuwe bestemming. Zijn vertrekwens is niet goed gevallen bij de Roma-supporters, die helemaal klaar zijn met hem. AC Milan heeft zich inmiddels gemeld voor de aanvallende middenvleder.

Zaniolo kent tot nu toe een matig seizoen bij Roma. In dertien competitiewedstrijden scoorde hij slechts één keer. Geen enkele keer was hij aangever. Mede daardoor heeft hij besloten op zoek te gaan naar een nieuwe club. José Mourinho nam hem voor de duels met respectievelijk Spezia en Napoli ook al niet meer op in de selectie. "Hij roept al een maand lang tegen iedereen dat hij weg wil", zo lichtte de Portugese trainer toe. 

Het AC Milan van Charles De Ketelaere zou zich gemeld hebben voor Zaniolo, maar de clubs kwamen er niet uit wat betreft de transfersom. Ook Bournemouth meldde zich in de Italiaanse hoofdstad, met een bod van 35 miljoen euro. Daar had Roma wel oren naar, maar de middenvelder zelf had geen trek in een overstap naar de nummer achttien van de Premier League. 

De aanhoudende transfersoap valt in ieder geval niet in goede aarde bij een deel van de Romeinse aanhang. Als het aan hen ligt keert Zaniolo, die spijt heeft van dat hij heeft gezegd niet meer te willen spelen voor Roma, niet meer terug in de selectie. In de nacht van zaterdag op zondag hingen supporters een groot spandoek op in Rome met de tekst: 'Zaniolo, een verrader zonder eer'.