De winterklok tikt: geen nood om nog te sleutelen aan Genkse kampioenenploeg

De winterklok tikt: geen nood om nog te sleutelen aan Genkse kampioenenploeg

30 januari - 15:00 Laatste update: 31 januari - 13:15
7

De dagen worden langer, maar voor de wintermercato geldt het tegenovergestelde. Dinsdagnacht sluit de tussentijdse transfermarkt ongenadig haar deuren. Ook in de Jupiler Pro League wordt nog volop gejaagd op broodnodige versterkingen en fortuinlijke buitenkansjes. VoetbalPrimeur.be overloopt welk werk er nog op de plank ligt bij de Belgische topclubs. In deze zevende en laatste aflevering: KRC Genk.

Transferactiviteit tot dusver:
IN: Anouar Aït El Hadj (RSC Anderlecht), Yira Sor (Slavia Praag)
UIT: Sébastien Dewaest (AEL Limassol), András Németh (Hamburg SV)

De ingang
Na een indrukwekkende heenronde bombardeerde KRC Genk zichzelf tot dé topfavoriet voor de landstitel. De wintermercato heeft daar (tot op heden) geen andere kijk op gegeven, wel integendeel! Het lijkt erop dat Wouter Vrancken over nóg meer troefkaarten beschikt om de allesbepalende slotmaanden in te duiken. Met El Hadj plukte het bij Anderlecht een wisseloptie weg voor Bilal El Khannouss, terwijl de pijlsnelle Sor de concurrentie moet aangaan met Joseph Paintsil.

De basis is met andere woorden nog breder geworden. In de laatste twee dagen van de wintermercato hangt er geen andere grote transfer meer in de lucht. Daar is ook geen nood toe. Dimitri De Condé lijkt zich vooral nog bezig te houden met het lot van Jong Genk in de Challenger Pro League. Zo is er een achttienjarige Deense linksachter in het vizier, net als oude bekende Dries Wouters. Hij moet voor ervaring zorgen temidden de vele jonkies.

Inkomende geruchten: Patrick Dorgu (US Lecce), Dries Wouters (KV Mechelen)

De uitgang
De nettobalans staat voorlopig op nul, want ook via de uitgang passeerden al twee spelers. Het vertrek van Dewaest wordt echter onthaald als een zegen: Genk wilde al lang van haar dure en overbodige mandekker af. Dat de jonge Németh op zijn beurt voor een Duits avontuur koos, doet daarentegen wel pijn. Mits een beetje meer geduld had de twintigjarige Hongaar kunnen uitgroeien tot de nieuwe aanvalsleider, als opvolger van Paul Onuachu. Die laatste werd deze winter overigens aan de mouw getrokken vanuit de Premier League, maar hij wil het Genkse sprookje eerst nog mooi afsluiten.

In het vertrek van Németh schuilt een gevaarlijk precedent voor Genk. De kans is erg reëel dat de Limburgers binnenkort ook een tweede topbelofte verliezen. Mika Godts staat namelijk op een zucht van Ajax. De dribbelvaardige buitenspeler loopt komende zomer uit zijn contract in Genk en wil die overeenkomst niet verlengen. Door maandag of dinsdag te verkopen, kan de Belgische koploper toch nog een zakcentje verdienen aan zijn opleiding.

Uitgaande geruchten: Mika Godts (Ajax), Paul Onuachu (Southampton FC)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie