De winterklok tikt: erg solide Union-basis, Vertessen moet Vanzeir doen vergeten

De winterklok tikt: erg solide Union-basis, Vertessen moet Vanzeir doen vergeten

30 januari - 10:30 Laatste update: 31 januari - 16:21
4

De dagen worden langer, maar voor de wintermercato geldt het tegenovergestelde. Dinsdagnacht sluit de tussentijdse transfermarkt ongenadig haar deuren. Ook in de Jupiler Pro League wordt nog volop gejaagd op broodnodige versterkingen en fortuinlijke buitenkansjes. VoetbalPrimeur.be overloopt welk werk er nog op de plank ligt bij de Belgische topclubs. In deze zesde aflevering: Union Saint-Gilloise.

Transferactiviteit tot dusver:
IN: Casper Terho (HJK Helsinki), Yorbe Vertessen (PSV)
UIT: /

De ingang
Nadat Union in de zomermaanden al enkele zeer gerichte versterkingen aan boord had gehaald, wierp de scoutingscel haar dobber ook in januari vakkundig uit. Waar Simon Adingra aan de linkerkant voor snelheid en creatief zorgt, ontbrak zo'n profiel aan de overzijde. De negentienjarige Terho moet dat hiaat opvullen. Heeft Union er weer een veelbelovende jongeling bij?

Ook voorin was er werk aan de winkel, gezien het nakende vertrek van Dante Vanzeir. Met Yorbe Vertessen heeft het Brusselse bestuur vliegensvlug een opvolger gevonden. De Belgische belofte-international beschikt alvast over gelijkaardige wapens: snelheid, diepgang en een neus voor doelpunten. Aangezien de achterlijn en het middenveld van Union als een huis staan, lijkt haar transferperiode al min of meer afgerond.

Inkomende geruchten: /

De uitgang
De naam is al gevallen: Vanzeir. Na tweeënhalf jaar en 48 doelpunten gaat de aanvaller graag een andere uitdaging aan. De overstap naar New York Red Bull is naar verluidt al rond, het is enkel nog wachten tot de 31e januari, wanneer de transfermarkt in de Verenigde Staten officieel opent. Naast Vanzeir zitten azen geen andere uitblinkers op een transfer, waardoor Karel Geraerts de komende maanden relatief rustig kan voorbereiden. 

Uitgaande geruchten: Dante Vanzeir (New York RB)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s