UPDATE: 'Toffolo naar Anderlecht lijkt niet te gebeuren, Richards spelbreker'

UPDATE: 'Toffolo naar Anderlecht lijkt niet te gebeuren, Richards spelbreker'

30-01-2023 09:40 Laatste update: 31-01-2023 14:15
36

Harry Toffolo is dicht bij een overgang naar RSC Anderlecht. De verdediger is vandaag in Anderlecht om medische tests af te leggen. De Engelsman volgde de partij tegen Royal FC Antwerp al vanaf de tribune van het Lotto Park. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Bijna niks kan de transfer van Harry Toffolo naar Anderlecht nog in de weg zitten. De 27-jarige linksachter van Nottingham Forest verhuist na de medische keuring van maandag naar Anderlecht. Daar zal de Engelsman gaan concurreren met Moussa N'Daiye. 

Afgelopen zomer verhuisde Toffolo van Huddersfield naar Nottingham Forest voor 2,5 miljoen. De verdediger tekende daar tot 2026, maar kwam daar niet verder dan 10 wedstrijden in de Premier League en gaat nu uitkomen in de Jupiler Pro League.

Anderlecht bevindt zich op de 12e plek in de Jupiler Pro League met 28 punten uit 23 wedstrijden. Aankomende vrijdag speelt Anderlecht tegen KV Oostende, dat op de 17e plek staat in de Jupiler Pro League.

Update: Niets lijkt een huurdeal nog in de weg te staan. Linksachter Toffolo is gespot op Neerpede om zijn transfer naar RSC Anderlecht af te ronden, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Update: Anderlecht kan Toffolo voorlopig niet als nieuwe aanwinst voorstellen. Nottingham Forest twijfelt namelijk over de transfer door de blessure van hun andere linksachter Renan Lodi. Dat meldt Le Soir. 

Update: Op Instagram deelde Renan Lodi deze ochtend een foto van zichzelf op het trainingsveld. De Braziliaan lijkt dus niet geblesseerd.

Toch lijkt de transfer van Toffolo naar Anderlecht er niet te komen. De medische staff van Nottingham ontdekte dat Omar richards een breuk heeft in zijn been. Waardoor Toffolo moet blijven als concurrent van Renan Lodi.