'Antwerp-middenvelder Stengs hangt zware schorsing boven het hoofd'

'Antwerp-middenvelder Stengs hangt zware schorsing boven het hoofd'

30-01-2023 09:10 Laatste update: 09:51
122

Royal Antwerp FC moet het de komende tijd mogelijk zonder Calvin Stengs doen. De middenvelder pakte rood tegen RSC Anderlecht en ziet in theorie mogelijk 8 speeldagen schorsing tegemoet. Dat schijft Het Laatse Nieuws

Stengs maakte in de 62e minuut van de match tegen Anderlecht van zondag een slaande beweging naar Amadou Diawara. De 24-jarige Nederlander kreeg vervolgens een rode kaart.

De zogenaamde indicatieve tabel voor het profvoetbal, waarmee de voetbalbond de strafmaat bepaalt, meldt dat voor een slaande beweging 2 tot 8 wedstrijden schorsing kan betekenen.

Er wacht Antwerp wel een mogelijkheid tot verwerping wanneer het Bondsparket maandag met een voorstel voor de schikking komt. Wanneer Antwerp daar gebruik van maakt, kan Stengs spelen in de bekermatch tegen Royale Union Saint Gilloise van woensdag.

Een schorsing betekent dat trainer Mark van Bommel moet sleutelen op het middenveld. De Gouden driehoek op het middenveld van Arthur Vermeeren, Jurgen Ekkelenkamp en dus Calvin Stengs valt dan namelijk uit elkaar.

Antwerp staat momenteel op de derde plaats in de Jupiler Pro League met 46 punten uit 23 wedstrijden. Aankomende woensdag gaat de ploeg van Mark van Bommel strijden tegen Union in de eerste wedstrijd van de halve finale van de Beker van België.