Napoli blijft maar winnen, PSG houdt geen stand tegen middenmoter

29-01-2023 23:10

In de Serie A heeft Napoli aan het langste eind getrokken tegen AS Roma: 2-1. In Frankrijk, in het duel tussen Paris Saint-Germain en Reims, wisten de Parijzenaren de overwinning niet over de streep te trekken.

Napoli - AS Roma
Napoli begon de wedstrijd sterk in het eigen Diego Armando Maradona stadion en kwam na vijf minuten al bijna op voorsprong via de behendige Khvicha Kvaratskhelia. Rui Patricio wist echter te pareren. Een kwartier later was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Een geweldige Victor Osimhen zette de thuisploeg op voorsprong via een wonderschone treffer. Osimhen koos knap positie, controleerde de bal uitstekend op zijn borst en volleerde vervolgens steenhard binnen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. AS Roma-middenvelder Bryan Cristante kwam al met een waarschuwing in de vorm van een kopbal. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam de ploeg van Mourinho op gelijke hoogte. Stephan El Shaarawy tikte knap binnen bij de tweede paal: 1-1. In de slotfase wist Napoli de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken via Giovanni Simeone: 2-1. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Napoli staat nu dertien punten voor op nummer twee Internazionale. AS Roma zakt af naar de zesde plek.

PSG - Reims
PSG had het moeilijk met Reims, waar Thomas Foket en Thibault De Smet de twee flankverdedigers waren en Maxime Busi niet van de bank geraakte. In de zeventiende minuut was doelman Gianluigi Donnarumma belangrijk. Hij redde knap en hield zijn ploeg op de been. De ruststand was 0-0. Na rust wist PSG wél te scoren. Neymar rondde af na een rommelige aanval.

De net ingevallen Marco Verratti werd in de 55ste minuut bestraft met een rode kaart na een spijkerharde ingreep op Junya Ito (ex-Genk), wat in eerste instantie een penalty opleverde voor de uitploeg. De penalty werd geannuleerd vanwege buitenspel, maar de rode kaart bleef wel staan. PSG leek stand te houden, maar in de slotfase werd er toch nog gescoord door Folarin Balogun. In Ligue 1 is PSG nog wel de koploper. Reims klimt naar plek 11.